100 Maritieme Uitvindingen

100 Maritieme Uitvindingen – van Astronavigatie tot Zeemansgraf

De mens is een geboren ontdekker. Van jongs af aan zijn we nieuwsgierig naar onze omgeving en wat zich daarbuiten bevindt. Duizenden jaren geleden gingen onze voorouders al de zee op, voor voedsel, handel en het doen van ontdekkingen. Om dat mogelijk te maken bedachten we de boot en het zeil, vonden het kompas en de verrekijker uit en ontdekten Amerika en de Bermudadriehoek. 100 Maritieme Uitvindingen biedt een dwarsdoorsnede van wat 10.000 jaar varen op zee ons gebracht heeft, van wereldkaart tot slavenhandel en van piraten tot gps. Ontdek onze maritieme geschiedenis en laat je verbazen door onze vindingrijkheid.

100 Maritieme Uitvindingen’ is uitgegeven door uitgeverij Hollandia.

Bestel hier een gesigneerd exemplaar van ‘100 Maritieme Uitvindingen’.

 

 

Nieuw: Maritieme Pubquiz

Weet jij het goede antwoord? Laat je uitdagen tijdens de vermakelijke en leerzame ‘Maritieme Pubquiz’.

Nieuw: de Maritieme Pubquiz, speciaal ontwikkeld voor watersportverenigingen. Haal deze vrolijke en leerzame quiz in huis voor een middag of avond warm watersportplezier. Haal je concurrenten de wind uit de zeilen en steek je vrienden de loef af met je nautische kennis. Maar vooral: verbaas je over en vermaak je met de vaak verrassende en soms hilarische verhalen achter 100 maritieme uitvindingen.

De ‘Maritieme Pubquiz’ is een interactieve belevenis en kan gespeeld worden met groepen van alle groottes. De quiz wordt geleid door ontdekkingsschrijver Michiel van Straten.

Mail naar ontdekkingsschrijver@kpnmail.nl voor meer informatie.