Onzeker op Zee

‘Onzeker op Zee’
In mijn debuut beschrijf ik mijn belevenissen op het water, met als rode draad ‘de eerste keer’: de eerste zeillessen op de Kaag, de eerste keer naar de overkant van het IJsselmeer (ver!), mijn vuurdoop naar Engeland en mijn debuut op de Atlantische Oceaan. Een landrot op open water dus. Tja, miljoenen jaren geleden kwamen wij uit het water gekropen om te evolueren tot mensen, en nu maken we vaak de omgekeerde beweging: het landdier ‘mens’ zoekt het water weer op. Ter ontspanning nog wel. Ik voel me in onze zeilboot kiplekker – een term die overigens ook verwijst naar een landdier, bedenk ik nu. Zal dat de reden zijn dat de vaarverhalen die ik in ‘Onzeker op zee’ te vertellen heb niet zo stoer zijn als men meestal van vaarverhalen gewend is?

‘Onzeker op zee’ is in de boekhandel verkrijgbaar. Gesigneerde exemplaren zijn rechtstreeks via deze website te bestellen. Klik op onderstaande link voor het opgeven van uw bestelling.

Bestel hier een gesigneerd exemplaar van ‘Onzeker op zee’ voor € 12,90 (excl. verzendkosten).

Ik ben natuurlijk erg benieuwd naar reacties van lezers. Je kunt je bericht hieronder invullen.

Enkele reacties van de pers:

“Een gedreven reiskroniek” – Leidsch Dagblad.

“Van Straten vertelt met ontwapenende humor” – Leiderdorps weekblad.

“Een heerlijk boek om te lezen van begin tot eind.” – RTV Emmen.

“Een ‘onstoer’ vaarverhaal is dit zeker. Iedere beginnende zeiler kijkt met veel respect en jaloezie naar het schijnbare gemak waarmee ervaren zeilers hun passie bedrijven en onder de knie hebben. Echter, iedere ervaren zeiler heeft dezelfde onstoere, hilarische, angstige, onvoorspelbare en soms ook gevaarlijke situaties meegemaakt zoals deze door Michiel van Straten zijn opgeschreven. Sterker nog, ook zij zijn niet gevrijwaard van toekomstige blunders, stommiteiten en domme pech, al was het alleen maar door de onvoorspelbaarheid van de omstandigheden. Als aspirant-zeiler kun je heel wat overtuigingskracht en doorzettingsvermogen putten uit alle verhalen die in het boek staan opgetekend. De inhoud is vol van zelfspot en humor, onontbeerlijk om tegenslagen te relativeren en ervan te leren, ergo ervaring op te doen. Naast de standaardwerken over veiligheid op zee, navigatie en overleven in stormen die de aspirant-wereldzeiler als kennis tot zich moet nemen, is dit boek zeker een aanrader. Met bibliografie.” – NBD|Biblion recensie, M. van Schaik