Dat zal míj niet overkomen - over de psychologie van zelfbedrogIn het voorjaar van 2018 komt mijn volgende boek uit. Dat gaat heten: ‘Dagelijks irrationeel – over de psychologie van zelfbedrog’. We zien onszelf graag als rationeel handelende wezens. Maar in werkelijkheid laten we ons gedrag sterk beïnvloeden door psychologische krachten waarvan we het bestaan soms niet eens vermoeden. Dit boek legt die krachten bloot en ontmantelt de mythe van de Homo Rationalis. Lees de verhalen en inzichten over discriminatie, groepsdruk, het omstandereffect, perceptiefouten, de geheugenillusie en nog veel andere krachtige psychologische fenomenen. Vaak zul je jezelf in die verhalen herkennen. Vaak zul je denken: dat zal mij niet gebeuren. Maar onthullende experimenten van wetenschappers laten zien dat je je daarin vergist. De krachten in ons hoofd maken vaak namelijk geen gebruik van het gezonde verstand. Daardoor vormen wij zelf de grootste concurrent van onze eigen rationaliteit.

‘Dagelijks irrationeel – over de psychologie van zelfbedrog’ zal in het voorjaar van 2018 uitkomen bij Uitgeverij  Unieboek | Het Spectrum.

Voorproefjes van waar dat naar toe gaat kun je zien in enkele van eerdere blogs over psychologie van mijn hand.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van nieuws, verhalen en andere ontdekkingsschrijverij. Je kunt je hier aanmelden voor mijn maandelijkse nieuwsbrief.