Gewonnen Prijzen


Het KeerpuntVerhaal ‘U bent nu hier’ geselecteerd voor bundel Het Keerpunt
‘Kees hunkerde al heel zijn leven naar zijn fifteen minutes of fame. Nu hij ze onderging bleek het vies tegen te vallen. “En voor zijn jarenlange inzet willen wij Kees hartelijk bedanken!”, rondde zijn manager van de afdeling Statistische Invoer zijn toespraak af. Het zaaltje was half gevuld, enkele van de plastic statafels waren leeg gebleven. Een obligaat applausje van de verzamelde collega’s klonk. Hun gedachten waren tijdens de toespraak al bij de stukjes kaas en leverworst, de rit naar huis en de warme prak.’

Bovenstaand citaat vormt de start van een fictie-verhaal dat ik geschreven heb voor de schrijfwedstrijd met als thema ‘Het Keerpunt’, van uitgeverij LetterRijn, in 2012. Het verhaal is geselecteerd en opgenomen in de gelijknamige bundel.

 

Rainbow WorryingEerste prijs in schrijfwedstrijd maandblad Zeilen
Mijn verhaal Rainbow_Worrying heeft de eerste prijs gewonnen in de schrijfwedstrijd van maandblad Zeilen, in 2010. Alsof ik daar nog niet tevreden genoeg mee zou zijn, mocht ik ook nog als beloning een week op de driemastschoener Oosterschelde van Rotterdam naar het Franse Vannes varen, via de kanaaleilanden. Rainbow_Worrying

Uiteraard heb ik over de gewonnen reis met de Oosterschelde een reisreportage voor Zeilen Magazine geschreven. De titel daarvan is ‘Varen naar 1918’.

 

Het Huis‘Het huis’
Mijn korte verhaal ‘Het huis’, dat ik in 2010 inzond voor een schrijfwedstrijd van uitgeverij Nadorst, werd geselecteerd voor deelname aan een project van kunstenaar Jerome Symons. Het was een bijzonder kunstproject, dat bestond uit een verhalenjukebox in een bushokje te Garderen, vormgegeven naar de Amerikaanse ‘diners’. In de jukebox van het bushokje waren twintig verhalen opgenomen; wachtenden konden zich vermaken door naar de verhalen te luisteren. ‘Het huis’ behoorde tot de geselecteerden.
Voordat ik ‘Het huis’ schreef had ik alleen een eerste zin; ik wilde weten wat daar op zou volgen en begon te schrijven. Pas halverwege het verhaal wist ik hoe het zou eindigen. Lees hier Het huis.

 

Het Behouden Huys‘Een koude hel’
In de prozawedstrijd ‘Woordenstroom’ 2009 werd mijn korte verhaal ‘Een koude hel’ geselecteerd voor publicatie op de website. Klik Een koude hel om het verhaal te kunnen lezen.