Nautique


Hier vind je de artikelen die ik voor watersportmagazine Nautique heb geschreven.

 

 

StockholmLaveren tussen maritieme historie in Stockholm

Naar hét thema van Stockholm hoef je niet lang te zoeken: water. Stockholm wordt niet voor niets ‘het Venetië van het noorden’ genoemd. Maritieme historie is overal. De stad is gebouwd op veertien eilanden, waar water tussendoor stroomt, net zoals het leven zelf trouwens, want er zijn talloze manieren om van de innige omhelzing tussen water en stad te genieten.

 

BraassemVaren tussen vroeger en nu op de Braassem

Een vaartocht naar het Braassemermeer lijkt zich te bewegen tussen vroeger en nu, tussen veen en asfalt, tussen zwanengang en hogesnelheidslijn. ‘De Braassem’ is voor mij een verre jeugdherinnering die ik heb herontdekt. In één dag voer ik door een heel millennium.

 

Acqua dell'ElbaAcqua dell’Elba

Als we op onze Jeanneau Sun Odyssee de baai van Portoferraio varen, kijken we onze ogen uit. Aan bakboord doemen 16de-eeuwse kasteelmuren en fortificaties op. Aan stuurboord ligt een hele vloot pleziervaartuigen voor anker. Recht voor ons ligt een hypermodern motorjacht naast een antiek ogend dwarsgetuigd ‘piratenschip’. Oud en nieuw gaan hier prima samen, zo te zien. Voor Nautique ontdekte ik Elba vanaf het water.