Waterkampioen

Hier vind je de artikelen die ik heb geschreven voor Waterkampioen. Over mooie tochten, legendarische drama’s en interessante mensen en plekken.

‘Waterwerker’ Andi Manser van Clipper Stad Amsterdam

“Is het de bedoeling dat uw Andi alleen op de trein stapt?” was de vraag die de Zwitserse stationschef door de telefoon aan moeder Manser stelde. Nee, dat was niet de bedoeling. Maar Andi was, vier jaar jong nog, al wat avontuurlijk van aard. (…) Andi Manser is nu kapitein op Clipper Stad Amsterdam.

Onmogelijke overlevingstocht op de Zuiderzee‘ Het verhaal van drie in nood verkerende Durgerdammer vissers.

Tijd en plaats verankerd – Maritiem Greenwich‘. Een bezoek aan het mooie Greenwich Park in Londen, met als centraal middelpunt de nulmeridiaan als internationaal ijkpunt voor tijd en plaats. Klik op de titel voor het mooi vormgegeven artikel.

Eilandhoppen in de Grevelingen‘. Een vaartocht langs de onbewoonde eilandjes in het Grevelingenmeer. Klik op de titel voor om het artikel te lezen.

Molentocht in het Blauwe Hart‘. Met een uit de kluiten gewassen motorsloep van 9,5 meter lang en heel veel PK’s zijn Swantien en ik op een zaterdag de Kaag gaan herontdekken. Klik op de titel voor om het artikel te lezen en om van de mooie foto’s van Kees van Straten (mijn oom) te genieten.