Dat zal míj niet overkomen - over de psychologie van zelfbedrogIn het najaar van 2016 komt mijn volgende boek uit. Dat gaat heten: ‘Dat zal mij niet gebeuren – over de psychologie van zelfbedrog’. We zien onszelf graag als rationeel handelende wezens. Maar in werkelijkheid laten we ons gedrag sterk beïnvloeden door psychologische krachten waarvan we het bestaan soms niet eens vermoeden. Dit boek legt die krachten bloot en ontmantelt de mythe van de Homo Rationalis. Lees de verhalen en inzichten over Groepsvoorkeur, Gedragsbedrog, Goedpraterij, Geloof, Gewin, Geld, Gehoorzaamheid, Gevangene, Gezichtsbedrog en Geheugen. Vaak zul je jezelf in die verhalen herkennen. Vaak zul je denken: dat zal mij niet gebeuren. Maar onthullende experimenten van wetenschappers laten zien dat je je daarin vergist. De krachten in ons hoofd maken vaak namelijk geen gebruik van het gezonde verstand. Daardoor vormen wij zelf de grootste concurrent van onze eigen rationaliteit.

‘Dat zal mij niet gebeuren – over de psychologie van zelfbedrog’ zal in het najaar van 2016 uitkomen bij uitgeverij Atlas-Contact, waar ook Tien Verdwenen Dagen is uitgekomen.

Voorproefjes van waar dat naar toe gaat kun je zien in enkele van mijn blogs over psychologie.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van nieuws, verhalen en andere ontdekkingsschrijverij. Je kunt je hier aanmelden voor mijn maandelijkse nieuwsbrief.